EUR

CZ EN


Všechny značky

Všechny produkty
0 Kč Košík
18. 09. 2020

Instant Dunk

                             

Představujeme Vám quickstrike vydání bot Nike SB Dunk Low Pro, věnované japonskému skateshopu Instant Skateboards.

 

nike-sb-dunk-low-pro-instant-1482

 

 

Instant slaví tento rok 25 let od svého založení, kdy jej v Urayasu na předměstí Tokia založil Akio Homma a jeho partner Asaok-san. Homma-san, který je více známý rybařením než skateboardingem, by v Urayasu známý tím, že obcházel místní skate-spoty a rozdával skateboardy místním dětem. Nyní, o 25 let později, se jeho investice vyplatila. Letos v červenci společnost Instant otevřela svůj již pátý obchod v tokijské čtvrti Shibuya.

Chystaný model bot je inspirovaný autobusy ze Shibuyi, které rozváží skejťáky po tokijských spotech. Modrá a bílá barva kopírují přesně jejich barvu, na svršku špičky je pak 3M reflexní povrch, který symbolizuje jejich světlomety. Na patě je pak výšivka slavného psa Hačikó a zkřížené treky.

 Hačikó je japonská ikona. Tento mimořádný pes, který doprovázel každé ráno svého pána, univerzitního profesora, na vlak a odpoledne se tam vracel, aby ho zase přivítal. Jednoho dne však profesor zemře a na stanici se už nevrátí. Hachikó však věrně čekal na svého pána na stejném místě každý den, devět let.

Legenda o věrné oddanosti psa svému pánovi a o tom, jak se i ten nejobvyklejší rituál může stát největším a nejčistším vyznáním lásky.

 

 

nike-sb-dunk-low-pro-instant-1491

 

nike-sb-dunk-low-pro-instant-1495

 

nike-sb-dunk-low-pro-instant-1487

 

 

Boty jsou vyrobeny z hladké premium kůže ve zmiňovaných barvách. Faty jazyk je z ripstop nylonu a má barevnou nášivku Nike SB x Instant. Vnitřní stélky mají zajímavé grafické provedení se symboly Shibuyi.

V nabídce našeho obchodu je super-limitované množství a bude nabízeno od pátku 18.9.2020 formou instagramového rafflu.

Sleduj @popname_cz