EUR

CZ EN


Všechny značky

Všechny produkty
0 Kč Košík
29. 09. 2020

Lost At Sea

Sanfranciský Atlas skateshop se sídlem v San Mateu se spojil se značkou Nike SB a na světě je další povedený počin. Dynamika kolaborací, které vypráví příběhy je opravdu neuvěřitelná a divize Nike SB jede na vlně ve velkém stylu. Vzpomeň si na Ben & Jerry, Civilist, Medicom Toy, Strangelove, Travis Scott, Grateful Dead, nebo Chicago, ACG, Sashiko a to nebudeme mluvit o těch nadcházejících.

                         Inspirace této spolupráce vychází ze zajímavé, ale přesto nešťastné události, ke které došlo před třiceti lety, nazvané „Velká skvrna roku 1990“. Kontejnerová loď s názvem Hansa Carrier cestovala z Koreje do států a byla zasažena ohromnou bouří, která vedla ke ztrátě 21 obřích nákladních kontejnerů, z nichž pět obsahovalo 61 000 párů bot Nike. Dodávka zahrnovala i bílo-modré modely Nike Air Flight 90. Ty byly znovu vidět až poté, co se přibližně o šest měsíců později vyplavily na tichomořských severozápadních plážích. Navzdory nešťastným okolnostem to nebyla jen zkáza, protože neočekávané vylodění kontejnerů ve skutečnosti umožnilo oceánografům otestovat několik složitých teorií spojených s tichomořskými proudy.

 

 

nike-sb-atlas-dunk-hi-lost-at-sea-1231

 

 

Vtipné tedy je, že se opravdu mohlo stát, že některé z nich byly nalezeny na břehu, a tak se Atlas a Nike SB rozhodli inspirovat tímto příběhem.

Popraskaný svršek z hladké bílé kůže je doplněn o dva zdůrazňující odstíny. První z nich je tlumená modrá, která je prominentně zobrazena na swooshi, jazyku, podrážce a lemu kotníku, zatímco druhá zahrnuje vintage žlutou barvu, která je aplikována na tkaničky a mezipodešev.

 

 

nike-sb-atlas-dunk-hi-lost-at-sea-1124

 

 

Boty Nike SB x Atlas Dunk High se mohou pochlubit podobným bílým popraskaným svrškem jako jsme již měli v nabídce u modelu Dunk SB Hi Flamingo z roku 2015 a nebo Nike SB Dunk Low Porcelain ze srpna 2019. Vyšívané logo "Nike SB Atlas" na vršku jazyku, je inspirováno zmiňovaným modelem bot Nike Air Flight 90.

 

 

nike-sb-atlas-dunk-hi-lost-at-sea-123

 

 

Najdeš je i velmi brzy v nabídce našeho obchodu.

Sleduj náš profil na instagramu a budeš vědět nejnovější informace o releasu.

popname_cz