EUR

CZ EN


Všechny značky

Všechny produkty
0 Kč Košík
12. 09. 2022

Nike SB BRSB

V lednu roku 1964 zakládá Phil Knight a jeho trenér Bill Bowerman společnost Blue Ribbon Sports. Ta se po sedm let zabývá převážně dovozem běžeckých bot Onitsuka Tiger z Japonska. V roce 1971 se Knight rozhodl zahájit vlastní výrobu obuvi. Společnost se tak v květnu tohoto roku přejmenovala na NIKE a přijala swoosh jako logo firmy.

Již v roce 1966 vytvořil Bill Bowerman běžecké tenisky pro Onitsuka Tiger s názvem TG-24, které se staly přímým předchůdcem Nike Cortez. Své jméno však dostaly až napotřetí – první název TG-24 Mexico se dlouho neuchytil, TG-24 Aztec byl neakceptovatelný pro Adidas, a teprve poté se rozhodlo o názvu TG-24 Cortez! 

Samotný model Nike Cortez tak přichází na trh až v roce 1972 a od té doby si získal pevné místo v pop-kultuře i ve sportu. Nejsilněji jsou spojené s hip-hopovou scénou Los Angeles a celého západního pobřeží. Během let se tyto boty mnohokrát objevily na filmovém plátně i v televizi. Ztělesňují tak celou jednu generaci street stylu Ameriky 70. až 90. let.

 

 

nike-sb-brsb-forestt-gump-banner-popname

 

 

Nike SB tak u příležitosti oslav 50.let od uvedení na trh přichází s modelem bot s názvem BRSB (Blue Ribbon Skateboarding). Silueta BRSB je upravena pro moderní skateboarding. Svršek je vyroben z kombinace semiše a nylonu, z boku má našitý velký kontrastní kožený swoosh, který se noří do boku podrážky a na špičce decentní mini fajfku. Na jazyku label a na patce výšivka loga Nike SB. Podrážku tvoří klasická bublina společně s novým React odpružením a vroubkováním. 

Boty jsou nyní dostupné v naší nabídce Nike Skateboarding.

 

 

nike-sb-brsb-white-red-blue-banner-popname-2022-1416

 

 

nike-sb-brsb-white-red-blue-banner-popname-2022-1425

 

 

nike-sb-brsb-white-red-blue-banner-popname-2022-1427