EUR

CZ EN


ALL BRANDS

All products
0 Kč Basket
23. 09. 2021

Stussy Fall 2021

      Stussy a její aktuální podzimní kolekce ( Fall 2021 ) je právě teď v nabídce POPNAME. Nyní již kultovní brand Stüssy a jeho ústřední motiv signatury a zrcadlově propojených iniciálů Shawna Stüssyho dodnes pokračuje i po 30 letech působení ve svém úspěšném tažení módním průmyslem.

Zakladatel firmy, Shawn Stussy (narozen 1954), byl kalifornský výrobce surfů. Logo, které tuto značku definuje, se ujalo v 80. letech poté, co začal do ručně vyráběných surfařských prken vyškrabávat širokým hrotem svoje příjmení. Tímto logem, jenž bylo inspirováno podpisem jeho strýce Janem Stüssym, opatřil i trička, čepice a kraťasy, které prodával z kufru svého auta v okolí Laguna Beach v Kalifornii. Inspiraci kromě surfingu hledal nejprve v hudbě, u punku a rocku, později také hip-hopu, nebo u módních ikon z celého světa a v neposlední řadě ve skateboardingu.

Roku 1984 se Stüssy a jeho přítel Frank Sinatra Jr. (žádná spojitost s zpěvákem Frankem Sinatrou Jr.) spojili za účelem prodávat oblečení. Společnost v roce 1988 expandovala do Evropy a později otevřeli butik v newyorské čtvrti Soho. Značka se rozšířila po celých Spojených státech napříč obchody nabízejících oblečení s tematikou kalifornského životního stylu. Mimo Spojené státy bylo oblečení dostupné v obchodech nabízejících designérskou zahraniční módu. Roku 1996 Stüssy rezignoval z místa ředitele a prodal Sinatrovi podíl ve společnosti, jehož rodina ji stále vlastní.

 

 

Stussy-FA21-Lookbook---D1-Mens---10

 

 

Stussy-FA21-Lookbook---D1-Mens---13

 

 

Stussy-FA21-Lookbook---D1-Mens---7

 

 

Aktuální nabídku značky Stussy v nabídce online obchodu POPNAME najdeš zde - STUSSY.