EUR

CZ EN


ALL BRANDS

All products
0 Kč Basket
11. 11. 2021

Vltavská

Pokud cestujete po západní Evropě (Berlín, Barcelona, Kodaň), možná jste si také všimli, že skateparky obehnané plotem někde na kraji města zapasované mezi tenisovým kurtem a fotbalovým hřištěm už tolik neletí. Naopak najdete tam spíše skate zóny začleněné do veřejného prostoru, které jsou rozeseté po celém městě. V Praze se takový příklad také právě objevil a jedná se o skvělou práci, kdy se revitalizuje "mrtvé" místo tak, že se do něj vnese světlo a život a přinese to prospěch hned několika stranám najednou. Podchodu pod Hlávkovým mostem v Praze Holešovicích by jsi se ještě nedávno vyhnul velkou obklikou. V letošním roce se jeho podoba razantně změnila a začátkem listopadu proběhlo jeho slavnostní otevření. Studio U/U v čele s Jirkou Kotalem a Martinem Hroudou se tak výrazně zasloužilo o vznik skateparku v podchodu stanice metra Vltavská, který je svým způsobem u nás jedinečný.

 

_popname-vltavska-skateboarding-8806

 

Sami o něm říkají: "V rámci projektu oživení podchodů Hlávkův most u stanice metra Vltavská v Praze jsme implementovali skateboarding a ostatní volnočasové aktivity do míst, kam se lidé doteď báli vejít.
Překážky pro skate a bmx jezdce, nová betonová podlaha a osvětlení, boulderová stěna s převisem, basketballový koš, kavárna s amfiteátrem. Prostor pod střechou, který je trvale osvětlen, se stává příjemným a zároveň bezpečným. Není už pouze místem procházení, ale hlavně setkávání.
Podobně zanedbaných míst je ve městech nespočet a doufáme, že tohle je pouze začátek."

 

_popname-vltavska-skateboarding-8859

 

Velký respekt a dík za vznik patří zastupitelce Prahy 7 Hance Třeštíkové. Realizaci má na starosti Bonidee Skateparks a pestrobarevnou malbu Kuba Karlík. Skatepark zavítali otestovat i naši kluci Fanda Havránek, Hynek Laštovka, Naty a Zak Větrovský, které fotil Kubo Krížo.

 

_popname-vltavska-skateboarding-8787

 

_popname-vltavska-skateboarding-8824

 

_popname-vltavska-skateboarding-8883