EUR

CZ EN


Všechny značky

Všechny produkty
0 Kč Košík
12. 02. 2024

Megabi

 Na podzim roku 2023 jsme se spojili s českou neziskovou organizací Skate World Better, která měla namířeno na svojí další misi do subsaharské Afriky. Tentokrát bylo v plánu postavit skatepark pro etiopský Megabi House. 

Megabi spadá pod místně založenou organizace Ethiopia Skate, za kterou stojí lokální hrdina Israel Dejene, který provozuje sociální projekt pro děti. Megabi House je domovem pro děti a mládež, kteří doslova nemají kde spát.

 

 

skate-world-better-popname-banner-2024-2611

 

 

V plánu bylo pokračovat v práci, kterou v roce 2015 začala americká firma na výstavbu skateparků - California Skateparks a které se účastnili i legendární Tony Hawn nebo Nyjah Houston. Kdysi jen minirampa je dnes plnohodnotným skateparkem s náročnými i začátečnickými prvky a o výstavbu se postarala česká crew v čele s Martinem Loužeckým.

Zde je několik obrázků z Etiopie a z procesu výstavby samothého skateparku, které má na svědomí Kubo Krížo, jenž se výstavby také účastnil a vše dokumentoval.

Pokud tě baví supportovat takové projekty, máš možnost podpořit Skate World Better přímo na jejich stránkách a další plánovaný projekt tak vznikne i díky tobě. Poslat jim můžeš jak finanční dar, nebo si zakoupit jejich povedený merch a podpořit je tak nepřímo. 

Skate World better merch můžeš také zakoupit u nás.

 

 

skate-world-better-popname-banner-2024-2397

 

 

skate-world-better-popname-banner-2024-1719

 

 

skate-world-better-popname-banner-2024-2969

 

 

skate-world-better-popname-banner-2024-3305

 

 

skate-world-better-popname-megabi

 

 

skate-world-better-_MG_3457