EUR

CZ EN


ALL BRANDS

All products
0 EUR Basket
02. 08. 2023

"Sanzo Wada Pack"

Nike SB představuje další dílek ze své skládačky příběhů kolem bot Dunk.

Sanzo Wada byl japonský umělec, který vydal knihu s příznačným názvem Slovník barevných kombinací. Ta vyšla v šesti svazcích během 30. let 20. století a položila tak základy moderní teorii barev. V prodeji nalezneš současný reprint prvního dílu v měkké vazbě, který obsahuje více než 300 barevných kombinací. Všechny jsou založené na knihovně 160 barev – velmi klasických, tlumených jemných barvách s názvy jako Diaminová zelená nebo Eosinová růžová – a uspořádaných v kombinacích dvou, tří a čtyř. To čím tato kniha (a autor ) vyčnívá ze stovek dalších knih o barevných kombinací, je skutečnost, že Sanzo Wada - plodný výtvarník a kostýmní výtvarník v předválečném a poválečném Japonsku - byl prvním člověkem, který zkoumal harmonii barevné kombinace a pečlivě katalogizuje jeho dílo v knihách věnovaných výhradně jeho výzkumu. Sanzo Wada identifikoval 160 japonských "základních" barev - používaných ve všem, od kimonových látek po filmové plakáty- z nichž vytvořil přes tisíc barevných palet, a přestože jeho práce vznikla v japonsku 30.let 20. století, Wadovy průkopnické studie jsou důkladnou analýzou barevné estetiky nalezené po staletí v japonském umění a designu.

nike-sb-dunk-low-pro-sanzo-wada-pack-2023-popname-7702

 

 

Wadova píle a přístup k barvám inspirovaly značku Nike Skateboarding.

Ta vydává dva modely bot Dunk SB Low v barevné kombinaci Orange / Noise Aqua - Emerald Rise, jenž je ve slovníku na straně 181 a také  Mystic Red / Emerald Rise, kterou najdeš na straně 194.

Obě barevné kombinace jsou již brzy v nabídce našeho obchodu, tak sleduj náš instagram účet @popname_cz pro další bližší informace.

 

 

nike-sb-dunk-low-pro-sanzo-wada-pack-2023-popname-7779

 

 

nike-sb-dunk-low-pro-sanzo-wada-pack-2023-popname-7775

 

 

nike-sb-dunk-low-pro-sanzo-wada-pack-2023-popname-7772

 

 

 

Boty jsou již nyní na našem online obchodě k detailnějšímu prohlédnutí, hledej sekci Nike SB a nebo filtruj modely Dunk.