EUR

CZ EN


ALL BRANDS

All products
0 EUR Basket
11. 11. 2021

Vltavská

Pokud cestujete po západní Evropě (Berlín, Barcelona, Kodaň), možná jste si také všimli, že skateparky obehnané plotem někde na kraji města zapasované mezi tenisovým kurtem a fotbalovým hřištěm už tolik neletí. Naopak najdete tam spíše skate zóny začleněné do veřejného prostoru, které jsou rozeseté po celém městě. V Praze se takový příklad také právě objevil a jedná se o skvělou práci, kdy se revitalizuje "mrtvé" místo tak, že se do něj vnese světlo a život a přinese to prospěch hned několika stranám najednou. Podchodu pod Hlávkovým mostem v Praze Holešovicích by jsi se ještě nedávno vyhnul velkou obklikou. V letošním roce se jeho podoba razantně změnila a začátkem listopadu proběhlo jeho slavnostní otevření. Studio U/U v čele s Jirkou Kotalem a Martinem Hroudou se tak výrazně zasloužilo o vznik skateparku v podchodu stanice metra Vltavská, který je svým způsobem u nás jedinečný.

 

_popname-vltavska-skateboarding-8806

 

Sami o něm říkají: "V rámci projektu oživení podchodů Hlávkův most u stanice metra Vltavská v Praze jsme implementovali skateboarding a ostatní volnočasové aktivity do míst, kam se lidé doteď báli vejít.
Překážky pro skate a bmx jezdce, nová betonová podlaha a osvětlení, boulderová stěna s převisem, basketballový koš, kavárna s amfiteátrem. Prostor pod střechou, který je trvale osvětlen, se stává příjemným a zároveň bezpečným. Není už pouze místem procházení, ale hlavně setkávání.
Podobně zanedbaných míst je ve městech nespočet a doufáme, že tohle je pouze začátek."

 

_popname-vltavska-skateboarding-8859

 

Velký respekt a dík za vznik patří zastupitelce Prahy 7 Hance Třeštíkové. Realizaci má na starosti Bonidee Skateparks a pestrobarevnou malbu Kuba Karlík. Skatepark zavítali otestovat i naši kluci Fanda Havránek, Hynek Laštovka, Naty a Zak Větrovský, které fotil Kubo Krížo.

 

_popname-vltavska-skateboarding-8787

 

_popname-vltavska-skateboarding-8824

 

_popname-vltavska-skateboarding-8883